Спорт

Красимир Минев: Българският футбол е демоде, нужен е силен екип, който да го промени

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Нашият футбол е много демоде на общия фон. Някога имало ли е български треньор в топ 4 на европейските първенства – никога? Единствен представител бе Станимир Стоилов“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria спортният журналист Красимир Минев по повод оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и ситуацията в родните футболни среди през последните години.

Минев не е убеден, че с оставката на Борислав Михайлов нещата в българския футбол ще се променят толкова бързо. „Всички са обединени около датата 15 март за конгрес“, на която трябва да бъде избран нов президент на Съюза.Дали ще се подобрят нещата?! Нека да видим кои ще са хората, които искат да променят ситуацията в българския футбол. Не мога да кажа дали Димитър Бербатов ще бъде по-добър президент, всичко зависи от екипа, той сам не може да реши нищо съществено.

Красимир Минев, спортен журналист

„По подобие на политиците ще обещават едно светло бъдеще, но не става толкова лесно“, допълни той.
Екипът и концепцията на новия президент са важни. Никъде няма бивш футболист, който да е начело на националните футболни организации, застава мениджър, който е наясно с нещата. Футболът е бизнес, българският футбол не е атрактивен, какъв футбол ще играеш, като нямаш един нормален стадион, попита журналистът.

Според него няма скоро да чуем по футболните първенства скандирания „Българи, юнаци“.

Цялото интервю във видеото.