Общество

Кметът на Троян: Над два метра сняг e паднал във високите планински части

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Над 50 сантиметра сняг падна в община Троян, което направи ситуацията изключително тежка. Във високите планински части снежната покривка достигна до два метра. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ кметът на Троян Донка Михайлова, която е и заместник-председател на УС на Национално сдружение на общините в Република България.

По думите ѝ седем населени места в областта все още са без електричество, но общинската и републиканска пътна мрежа са почистени и проходими.

Имахме много тежък случай, трябваше да проведем спасителна операция за спасяването на седем младежи във високата част на планината. Слава Богу, всичко приключи успешно, но изпитанието за всички участници в тази акция беше голямо.

Няма бедстващи населени места, учебните занятия са преустановени за днешния ден и ще работят само детските градини, уточни кметът.

Донка Михайлова заяви, че от Националното сдружение на общините в България настояват за по-големи инвестиции в електропреносната мрежа, за да се избегнат ситуациите със спирането на тока в населените места.

Целия разговор вижте във видеото.