Euronews Уикенд

Пътят на Лудогорец в ШЛ: Динамо (Загреб) и Олимпиакос дебнат българите в третия предварителен кръг

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 07 17 143550

Динамо (Загреб) и Олимпиакос са сред потенциалните съперници на Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Това стана ясно, след като Европейската футболна федерация (УЕФА) определи пресявките за следващата фаза на квалификациите. За да стигне до нея Лудогорец обаче ще трябва да отстрани шампиона на Ирландия Шамрок Роувърс във втория предварителен кръг. Мачовете са на 19 юли в Разград и седмица по-късно в Дъблин.

В пресявките българският шампион попадна в група 1. От потенциалните съперници Динамо трябва да играе с Шкупи от Северна Македония, а Олимпиакос среща израелския Макаби (Хайфа). Другата двойка е Карабах от Азербайджан срещу швейцарския "Цюрих".

Дотук Лудогорец е играл четири пъти с Динамо и два с Олимпиакос. Българският тим има две победи, равенство и загуба срещу хърватите, които е срещал в квалификациите на Шампионската лига (2012 г.) и групите на Лига Европа (2013 г.). През миналия сезон Лудогорец пък се изправи именно срещу Олимпиакос в третия кръг от квалификациите в Шампионската лига и го отстрани след две равенства, надделявайки драматично с дузпи.

В Лигата на конференциите ЦСКА-София и Левски ше са поставени, ако отстранят своите съперници Македония Гьорче Петров и ПАОК (Солун).

Още спортни новини вижте във видеото: