Политика

След като оздравя: Доган свика заседание на ръководството на ДПС

От Euronews България Euronews България
Peevski Dogan DPS Снимка: Пресцентър ДПС

Централното оперативно бюро на ДПС проведе днес редовното си заседание, под председателството на почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя на парламентарната група Делян Пеевски, съобщават от Движението.

От видеокадрите, публикувани на фейсбук страницата на Движението, става видно, че заседанието се провежда от имението на Доган в Бояна, като редом до него на масата в залата са седнали единствено Делян Пеевски и зам.-председателят на ПГ Халил Летифов.


В дневния ред са били обсъждането на оперативната подготовка на партията за предстоящата отчетно-изборна конференция, актуални вътрешно-политически въпроси, предстоящото обсъждане в парламента на Закона за държавния бюджет и приоритетните стратегически теми за ДПС, свързани с преодоляването на демографската криза.

Миналата седмица се проведе заседание на Централният съвет на партията, което беше открито от Делян Пеевски. Обяснението за отсъствието на почетния председател Ахмед Доган бе, че с грип и затова не е могъл да присъства. След заседанието Делян Пеевски обяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на ДПС. Той посочи, че на 24 февруари 2024 г. ще е Националната конференция на Движението. Тогава се очаква да се състои изборът на нов председател.

На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на партията. Делян Пеевски, който до този момент бе съпредседател на парламентарната група, коментира пред медиите, че това е решение на Карадайъ, а мандатът му е изтичал декември. На следващия ден Пеевски бе избран за председател на парламентарната група, припомня БТА.