Журналистът Илхан Андай: Мустафа Карадайъ отдавна беше отписан от Доган

Обръщението „Драги“ в поздравителния адрес на Ахмед Доган към Мустафа Карадайъ е запазена марка на Доган. То означава „Очаквайте още новини, от които цялата машина ДПС да се разклати“. Това каза журналистът Илхан Андай.

След тази честитка Карадайъ беше отписан. Беше пътник, но заради динамичните български политически процеси и риска ДПС да изпадне в безтегловност, това се отлагаше.

Според Илхан Андай признаци за тази рокада е имало и по време на предизборната кампания, когато Мустафа Карадайъ се е появил в Кърджали в последната седмица и е бил сам със своя шофьор. Това беше неговото голямо прощаване с ДПС в бастиона на Доган, коментира още Андай.

Навремето Карадайъ беше от хората, които гарантирано щяха да останат верни на Доган. На една от коледните вечери след първия мандат през 2019 г. До почетния председател беше достигнала информация, че има апетити за мястото на Карадайъ. Тогава той беше заявил пред всички, че Карадайъ е находка и явление, призова другите да го пазят и развиват, коментира още Илхан Андай.