Политика

БСП след срещата с Терзиев: Няма да подкрепим Бонев за шеф на СОС, да изберат нашия кандидат и готово

От Euronews България Euronews България

Въпреки политическите совалки от новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев, патовата ситуация в Столичния общински съвет (СОС) засега остава без изгледи за скорошно разрешение.

В петък Терзиев обяви, че е изпратил покани за срещи с лидерите на всички партии и коалиции, представени в Столичния общински съвет. По-късно през деня от БСП заявиха, че ще изпратят свои представители на срещата, но на нея няма да присъства лидерът на партията Корнелия Нинова, а днес ГЕРБ и ИТН потвърдиха, че няма да участват в разговорите.

„В понеделник на сесията на Столичния общински съвет нашите общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на съвета“, каза пред журналисти днес зам.-председателя на БСП Георги Свиленски след разговорите с кмета на София Васил Терзиев.

Заради провала на избор на председател Столичният общински съвет все още не може да започне работа.

Свиленски припомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до председателите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции.

Корнелия Нинова днес е в Шумен на регионална среща с наши избрани кметове и общински съветници и поради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да участва заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице“, обясни Свиленски.

Той коментира, че са запознали кмета на Столична община и неговия екип с решенията на изпълнителните органи на БСП, а именно – „първо да представим проблемите на столицата“. По думите му на срещата не е ставало въпрос за постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове или директори.