Политика

ГЕРБ обяви, че Борисов е поканен на среща с Терзиев, той отговори, че ще се срещне с всички лидери

От Euronews България Euronews България

„Изпратих покани за срещи до лидерите на всички партии и коалиции, представени в Столичния общински съвет, които да проведем преди заседанието на Съвета на 20 ноември.“

Това каза Васил Терзиев, след като вчера пиарът на ГЕРБ Никола Николов публикува във фейсбук писмо, от което става ясно, че новоизбраният кмет на София е поканил Борисов на среща за приоритетите на управлението в столицата.

„Ще търсим подкрепа за мнозинство в СОС от всички партии, но без ГЕРБ!“ Помните ли тази клетва на напористия комсомолец с блеснал поглед Борис Бонев? Докато София гори и водни оръдия пръскат срещу софиянци, Васко Терзиев тихомълком и по тъмни доби покани ГЕРБ на среща. Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа“, написа Николов.

„За да постигнем устойчиви резултати и да подобрим значително качеството на живот в София, съм готов да разговарям с всички политически сили“, отговори задочно Терзиев.

Според пиара на ГЕРБ в поканата си към лидера им Терзиев предлага да бъдат обсъдени и конкретни политики и проекти, заложени в предизборната програма на партията.

„Правилно сте прочели - в предизборната програма на ГЕРБ! Освен това Терзиев предлага на Борисов и ГЕРБ да посочат конкретни проекти, които да бъдат финансирани с бюджета на София за 2024 г.“, съобщава Николов и пита дали Борис Бонев знае за тази покана и дали и той ще бъде на предложената от кмета на „Промяната“ среща.

„Ще разберем съвсем скоро, защото крайният срок Бойко Борисов и ГЕРБ да отговорят на поканата на Васил Терзиев е утре до 15:00 часа“, завършва пиарът на ГЕРБ.

Според Терзиев целта на тези срещи е да бъдат обсъдени общите политики и приоритети за развитието на София, както и начините те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 г.

„В програмите ни за управление на столицата имаме достатъчно общи приоритети, по които можем да работим заедно в полза на гражданите на София. Вярвам, че ще намерим пресечните точки и общинският съвет ще може да започне ефективна работа още следващата седмица, за да решава неотложните проблеми в нашия град“, каза новоизбраният кмет на столицата.