Спорт

Спортен журналист: БФС си вкараха автогол с преместването на мача с Унгария

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Може да сме слаби като резултати във футбола, да сме на последно място в групата, но големият проблем е, че показваме, че не можем и организационно да се справим.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ спортният журналист и продуцент на предаването „Темпото на Кари“ по Euronews Bulgaria Стефан Стоянов.

Първоначално мачът от евроквалификацията България – Унгария трябваше да се играе в София, но впоследствие Българският футболен съюз реши да премести срещата в Пловдив. Общинските власти в Града под тепетата обаче не дадоха разрешение за провеждането. В крайна сметка вчера беше решено, че мачът ще се играе в София на Националния стадион „Васил Левски“, без публика.

„Според мен, ако БФС не бяха направили първата промяна на мача, хората щяха да отидат да си кажат мнението, да кажат „оставка“, но нямаше да се вдига такъв шум. В крайна сметка си вкараха автогол“, смята Стоянов.

По неговите думи хората, които управляват българския футбол нямат намерение да подава оставка, въпреки поредния скандал.

„Явно парите във футбола са сериозни – тези, които идват по програми от УЕФА, ФИФА, има много реклама. Футболът е много скъп бизнес. Явно не им се пуска кокала. Другият вариант е някой да не ги пуска да напуснат футболния съюз, въпреки че е малко вероятно, но и такива неща се говорят“, добави той.

 

Целия разговор вижте във видеото.