Спорт

Срещата България – Унгария ще е на „Васил Левски“ без публика, спортният министър разпореди спешна готовност (Обновена)

От Euronews България Euronews България
Nacionalen Stadion Vasil Levski BGNES Снимка: BGNES

Евроквалификацията България – Унгария ще се играе в София на Националния стадион „Васил Левски“ без публика. Това съобщиха от Българския Футболен Съюз.

 

След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Български Футболен Съюз

От БФС посочват, че решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона, казва се още в съобщението на футболния съюз.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев от своя страна разпореди Националният стадион „Васил Левски“ в спешен порядък да бъде приведен в готовност да приеме националните отбори на България и Унгария на 16 ноември в срещата им от европейската квалификация.