Спорт

Нова загуба за националите: Литва победи България на стадион "Васил Левски"

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Bullith Facebook Снимка: Фейсбук

Българският национален отбор по футбол записа поредна унизителна загуба от Литва с 0:2 в София в мач от квалификациите за европейското първенство през 2024 г. Днешният ни съперник нямаше победа в 15 поредни двубоя, но вече се намира пред „трикольорите“ в група „G” от пресявките.

Още по-тъжното е, че поражението идва при завръщането на отбора ни на стадион „Васил Левски“ след почти 2-годишна пауза. Така България остава без победа от началото на тази година, а хората по трибуните изпратиха селекционера Младен Кръстаич с викове "оставка".

Пиюс Сирвис откри резултата в 45-ата минута. Малко преди това Андриан Краев получи втори жълт картон и бе изгонен. Десет минути след началото на второто полувреме отново Пиюс Сирвис с глава бе точен за Литва.

Националният тим е и на последното място в квалификационната група със само две точки на сметката си. В следващите два мача българските футболисти ще се изправят срещу Унгария и Сърбия, като за пръв път в историята са изправени пред заплахата да останат без победа в европейски квалификации.