Европа

При руски обстрел на Херсон загинаха трима, а 12 души бяха ранени

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Трима души бяха убити и 12 ранени при руски обстрел в южния украински град Херсон. Руските войски напуснаха града и западния бряг на река Днепър преди година, но сега редовно обстрелват тези райони от позиции на източния бряг. Съобщава се също, че руските сили са ударили град Харков със зенитно-ракетна система С-300, без да причинят жертви.
Украйна, от своя страна, също засилва атаките срещу личния състав и логистиката на окупаторската армия.


 

Украйна изглежда засилва атаките срещу руската армия, логистика и други високопоставени активи в тиловите райони в окупираните части и в Русия.Украинското военно разузнаване съобщи, че украински партизани са атакували руски военен щаб в окупирания Мелитопол, Запорожка област, на 11 ноември, убивайки най-малко трима служители на руската Федерална служба за сигурност и „Росгвардия“.Ден по-рано Дирекцията за военно разузнаване съобщи, че атака на украински дронове е потопила два руски високоскоростни десантни кораба край западния бряг на окупирания Крим. САЩ ще продължат да подкрепят Украйна и през зимата. Това е уверил държавният секретар Антъни Блинкен Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента Зеленски.

Саша Вакулина, Euronews

Външните министри на ЕС пък финализират „последни детайли“ по нов, 12-и пакет от санкции срещу Русия. В него ще влезе и забрана на вноса на руски диаманти.