Местни Избори 2023

Диана Тонова от БСП: Паметникът на Съветската армия няма отношение към живота в София

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Паметникът на Съветската армия няма никакво отношение към начина на живот в София, към качеството на живот в града“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria Диана Тонова, избрана за общински съветник от БСП и бивш областен управител на София, относно премахването на монумента от центъра на столицата.

Тонова коментира още, че социалистите в новия общински съвет ще настояват отново за повече пари за социални дейности, като годишен план за построяване на детски градини, за по-прозрачни процедури при обществените поръчки, за децентрализация и пр.

Относно паралелното преброяване на бюлетините от втория тур в София, предприето от щаба на Ваня Григорова, Тонова коментира, че то ще приключи най-вероятно в края на утрешния ден и тогава ще бъде взето окончателното решение какво точно да бъде записано в жалбата на Григорова до съда.
„Може и да се стигне до искане на касирането на изборите в София, въпреки че казахме, че нямаме такава идея“, допусна Тонова.

„Съвсем категорично смятаме, че Ваня Григорова може да стане кмет, още повече, че нашите предварителни проучвания до последно показаха това“, допълни тя.

Цялото интервю във видеото.