Политика

Росен Костурков, ПП: Можем да се обединим около програмата ни за първия мандат

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

„Програмата, която ние предложихме, беше на 100% харесана от БСП, което за на с е надежда. Ние мислим по един начин. При едни следващи преговори (ако мандатът отиде при БСП или при „Демократична България“) ние имаме една доста солидна база върху която да говорим. Имаме програма, върху която можем да се обединим всички.“ Това каза в Euronews PrimeTime депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков относно възможностите за реализиране на третия мандат.

Ако мандатът отиде при БСП, те са хората, които трябва да инициират разговорите с партньорите, уточни Костурков.

 

Ситуацията е доста сложна. Не е много добре в момента България да отива на избори, да не кажа, че това даже е лошо. Ние имаме много ясна програма, която създадохме, когато трябваше да пробваме първия мандат, и ще държим на нея.

Росен Костурков, "Продължаваме промяната"

Това, което не ни достигна, е най-вероятно смелост от някои от депутатите на „Има такъв народ“, които наистина ни подкрепят и в частните разговори го показват, да се отделят от групата, смята депутатът от „Продължаваме промяната“. Той е категоричен, че с тях не са водени разговори за места в листи, нито в изпълнителната власт.

Те на практика изповядват нашите ценности. Не виждам нищо по-нормално от това да бъдем един отбор, убеден е Костурков.

Ние не обявихме „Има такъв народ“ за мафия. Нито един от нас никога не е казвал нещо конкретно за депутатите от ИТН. Там нещата се „скъсаха“ от явното и неявното ръководство на тази партия, смята депутатът.

Цялото интервю вижте във видеото.