Политика

Валентин Радев: Никой не може да бъде обвиняван, че говори с другия

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

„В политиката никой не може да бъде обвиняван, че говори с другия, напротив – това трябва да се превърне в качество. Подаването на ръка трябва да стане пример. Ние никога няма да имаме партии, които ще управляват както едно време.“ Това каза в Euronews PrimeTime Валентин Радев, бивш министър на вътрешните работи.

Ние свалихме това управление, защото е опасно за държавата. Но всъщност, те се самосвалиха, ние само помогнахме“, сподели Радев.

Със сигурност има за какво да се извиним, и ние ще се извиним, ако така е поставен въпросът. Те ще се извинят ли за това, което причиниха само за 6 месеца, попита бившият министър.

 

Трябваше да им се поиска вот на недоверие най-малкото заради лъжите, които правеха, и тези безобразия, които виждахме в управлението. Може би трябваше да ги оставим до Нова година – и това щеше да бъде добре за ГЕРБ. Но аз съм сигурен, че колегите са разсъждавали така: „Абе, добре за ГЕРБ, ама добре ли е за държавата, ако продължаваме така?“

Валентин Радев, бивш министър на вътрешните работи

Четири пъти по-евтин газ е договорил (в САЩ – бел. ред.) – къде е тоя евтин газ? 32% сега го увеличават отново, пита Валентин Радев.

По отношение на експертизата на снимките от спалнята на Бойко Борисов, бившият вътрешен министър призна, че не я е виждал. „Аз доколкото разбрах, тя е дадена от нашата на европейската Прокуратура и председателят на комисията я получава от там“, уточни той.

Крайно време е да спрем с руската техника, убеден е Радев. Досега го правехме постепенно, но вече трябва с по-бързи крачки и да минаваме на съвместими или НАТО-вски системи, коментира той по повод новината, че Русия отнема лицензите на два български военни завода.

Цялото интервю вижте във видеото.