Спорт

Григор Димитров преодоля безпроблемно Александър Бублик и е на 1/4-финал в Париж

От Euronews България Euronews България
Grigordimitrovparis2023 3 Снимка БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в Париж. Българският тенисист постигна експресна победа над Александър Бублик с 6:2, 6:2 за само 66 минути. 

Гришо беше изключително убедителен в първия сет, а във втория трябваше да се справи със значително вдигане на нивото на отигравания от страна на съперника му. Независимо от това топ ракетата ни постигна необходимите пробиви и завърши срещата категорично на свой сервис.

Това беше шести мач между Димитров и Бублик, като двамата са с по три победи. Българинът беше загубил последния им мач, който беше по-рано през годината в Марсилия.

За Димитров това е второ класиране на четвъртфинал в парижката зала "Берси". През 2019 г. той игра полуфинал в турнира, когато загуби от Новак Джокович.

Това е и втори четвъртфинал за първата ни ракета в турнирите от сериите Мастърс през 2023 г., а освен това хасковлията игра и на полуфинал в Шанхай през октомври.

Следващият противник на Димитров ще бъде Хуберт Хуркач или Франсиско Серундоло, от които няма загуба досега в кариерата си - три победи над поляка и една над аржентинеца.