Култура

Българският филм „Добрият шофьор” плени сърцата на зрителите във Финландия и Швеция, очаква оценката на българската публика

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

След премиерата на игралния филм „Добрият шофьор” режисьорът Тонислав Христов очаква оценката на българската публика.

„Добрият шофьор” вече е пожънал успехи във Финландия и Швеция, а актьорите Малин Кръстев и Герасим Георгиев – Геро са получили международни награди за главна и поддържаща мъжка роля.

Идеята на лентата е да накара зрителя да се замисли – да бъде по-добър и отговорен в името на най-голямата ценност Живота - при всяка крачка, пеш или зад волана.

Сюжетът на филма е по реална история и разказва за Иван (Малин Кръстев) е таксиметров шофьор в един от големите черноморски курорти. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото. Парите не достигат и Иван е принуден да прояви изобретателност, за да печели по-бързо, което му създава проблеми.

Тонислав Христов разказа, че работата по сценария е продължила над три години, а снимките са отнели още две. Беше тежък и труден снимачен процес, но съм благодарен, че с екипа успяхме да създадем кръг на доверие, призна още Христов.

Целия разговор вижте във видеото.