Европа

Войната в Украйна: Най-малко 5 жертви след руски удари в Миколаев

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Руски въздушни удари нанесоха тежки разрушения в Славянск, Донецка област. Няколко града в източния регион бяха подложени на артилерийски и ракетен обстрел през последното денонощие. На юг, в Миколаев, най-малко петима души бяха убити.

Наблюдатели предполагат, че през следващата седмица руските войски ще се концентрират в няколко града в Донбас. Възможни цели са Сиверск и Краматорск, които са на пътя към Славянск.  

 

От началото на войната хората се сближиха. Там, където живея, хората се сближиха. Дръжте се един за друг, помагайте си. Дори и тези, които са се карали преди, сега питат как могат да си помогнат.

Максим Сологуб, жител на Славянск

Според руското министерство на отбраната Украйна е понесла значителни жертви. От ведомството обявиха, че с високоточни ракети са убили повече от 350 войници от украинските въоръжени сили и са пленили 20 единици военна техника.

От Киев отхвърлиха тази информация като пропагандна. Междувременно украинският доброволен отряд за териториална отбрана провежда военно учение. Твърди се, че украинските войски се готвят да си върнат територии на юг.