Местни Избори 2023

Ваня Григорова: Сега е времето избирателите да кажат „Стига толкова!“ на Светата троица – печалби, пари, пазар

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Надявам се в тази една седмица да успеем да продължим разговорите с хората, да разясним още повече нашите идеи и да съберем по-сериозна подкрепа. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ кандидатът за кмет на София от местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова.

Сега е времето, в което ние наистина можем да направим пробив в начина, по който се води политиката, по който се управляват бюджетите и в който да реализираме шанса да спрем източването на средствата към определени фирми, които не вършат работа, посочи още тя.

Григорова обясни, че за нея категорично няма значение дали на втори тур на изборите в неделя ще може да се гласува и с машини, освен с хартиена бюлетина.

Не искам да влизам в технологията, в крайна сметка демокрацията не е технология на гласуване, демокрация е сблъсък на идеи, сблъсък на предложения, където гражданите избират по кой начин искат да бъде насочван техният живот, каза още Григорова.

Според нея твърдението, че дясна София не би избрала ляв кмет няма да се потвърди:

Демографията от екзитполовете е пределно ясна, 55% от хората, които са гласували за мен са хора, които са привърженици на БСП. Всичко останало е „шарено ветрило“, това са хора, които са припознали в идеите, които аз предлагам и за които настоявам, себе си. Казали са „Стига толкова!“ на светата троица – печалби, пари, пазар.

Според нея дори и човекът, който се смята за десен, върви по тези улици, чака автобуса на спирка без навес, разхожда се в парка, където няма обществена тоалетна, води детето си на училище и занималня далеч от дома си.

„Той усеща всички тези тегоби. Аз съм отворена към всички, но когато трябва да се избира между това дали за пореден път да направим ремонт на Шишман или да направим улица, която до този момент е била кална, а трябва да минат десет деца, за да отидат до училище, ще предпочета да направим улицата“, категорична беше Ваня Григорова.

Тя обясни, че се надява на подкрепа от други политически сили.

Аз разговори с нито една партийна централа не съм водила. В този смисъл приемаме всякаква подкрепа, но ние няма да ходим да се молим по партийни централи. Отворени сме все пак за подкрепа на формации, които смятат, че сега е времето да се противопоставим на поведението, което виждаме в управлението.

„Хората, които са гласували за ГЕРБ са една немалка част от обществото, част от тях също са разочаровани от тази сглобка, която виждаме на национално ниво. Нямам никакво съмнение, че това, което се случи в петък и в събота, тази истерия, която беше създадена с машините, беше целенасочена, за да може електората на ПП-ДБ да се сплоти. С този скандал те успяха да накарат една немалка част от хора да решат да отидат до урните“, категорична беше Ваня Григорова.

Целия разговор вижте във видеото.