Общество

Напрежение в с. Водолей, Великотърновско – регистрирани са избиратели, които не са местни жители

От Димитър Върбанов Димитър Върбанов Кореспондент

Напрежение във великотърновското село Водолей предизвикаха адресните регистрации на хора, които не са от селото, но са получили право да гласуват там. От сутринта в селото има засилено полицейско присъствие.

 

Около 9 часа тази сутрин пред избирателната секция във Водолей започнали да пристигат на групи непознати избиратели, разказват жители на селото.

 

Те са регистрирали други хора от други села, които ние не познаваме, сефте съм ги виждала тук, 16-17 души бяха! Ами млади, стари - аз от 31 години живея в това село! Не трябва да ни решават съдбите. Аз си решавам сама съдбата.

Гергана Симеонова

Ами на групи разбира се..и ги мъкнат от чужди села - от Янтра, тука от околията!...Ми, ние не ги познаваме тези хора. Откъде накъде да определят бъдещето на селото ни - виждате ли докъде стигнахме? Задай му въпроса- аз никога не съм го виждал, идва тук да гласува- защо?! Ами преди 6 месеца, то всичкото си е нагласено. То не можеш да го регистрираш от днес за утре да гласува! Полицията дойде тук, органите на реда... Дойдоха, направиха проверки - нямат право да гласуват!

Светослав Янков, жител на Водолей

Десет човека...не , не са местни...Той има кой вече – полиция да ги връща...

Мелис Спаскова, жител

Според справка от  полицията, за последната година са направени нови адресни регистрации на около 60 души. Живеещите в селото обаче не са съгласни с техните гласове да се решава управлението на Водолей.

 

По списък са 650 гласоподаватели. Както навсякъде и тук от 7 часа сме открили изборният ден!... Вотът си е техен, могат да гласуват и за трите, могат да гласуват и поотделно!

Мариян Маринов, председател на 96 СИК- с. Водолей

„Ние искаме справедливи избори - ще дойдат чужди хора да определят бъдещето на това село“, заявява Светослав Янков.

„Не трябва да ни решават съдбите.
Аз си решавам сама съдбата“, категорична е Гергана Симеонова.

В изборния ден от село Водолей е получен още един сигнал от политическа партия със сигнал, че единият кандидат за кмет присъства в секционната комисия. Извършената проверка обаче не установила присъствието му.