В темпото на Кари

Владимир Зографски: От 5-годишен мечтая да покоря спортните върхове | „В темпото на Кари“, 28.10.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

След историческия успех и спечелването на лятното Гран При в ски скоковете, съвсем естествено Владимир Зографски е насочил целите и усилията си върху продължаване на победната серия и през важния зимен сезон. Специално за зрителите на „Темпото на Кари“ – включваме Зографски в ефира на Euronews Bulgaria.

„Подготовката започна още април, след самия сезон. Започнахме да тестваме екипировка за зимата. За момента подготовката върви по доста добър начин и мисля, че ще сме добре подготвени за новия сезон“, сподели шампионът.

„Това е една мечта, която се сбъдна. Лятната Гран При е световна купа. Участват всички състезатели, които вземат участие и през зимата. Ние скачаме целогодишно, важно е да поддържаме форма“, отбеляза спортистът.

„Мечтая за големите върхове в ски скоковете още от 5-годишна възраст, когато започнах да се занимавам със ски. Първо започнах със ски алпийски дисциплини, след това започнаха със ски скокове и оттогава винаги съм мечтаел да стигна върховете в моя спорт“, каза още Зографски.

Целия разговор вижте във видеото.