Местни Избори 2023

Проблемите на града – спирка „Несебър“: Разговори от дивана на Euronews Bulgaria преди местния вот

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер

„Твоят град, твоят глас, твоят вот“. Избори от дивана на Евронюз България - спирка Несебър. Вече дадохме думата на избирателите в морския град, а сега е ред на кандидатите и техните идеи за разрешаване на проблемите на града. Екипът на Euronews Bulgaria отправи покана към всички претенденти за кметския стол в Несебър, но само двама от тях се престрашиха да седнат на предизборния диван с Георги Карамфилов.

 

Какви мерки ще вземете, за да удължите туристическия сезон в Несебър?

Кръстьо Пеев - кандидат за кмет на Несебър от ПП „Сбор“:

Трябва да се приложат иновативните практики от Западна Европа, а именно развитието на културен и събитиен туризъм. Общината трябва да развие и инвестира в календар, чиято цел да бъде всеки уикенд след празника на града на 15 август да има по едно събитие от петък до неделя, което да приканва хората да идват.

Звезделина Каравелова - кандидат за кмет на Несебър от ПП „Възраждане“:

Когато дойдох в Несебър преди 14 години, хората говориха, че сезонът е започнал да запада в последните 5 години. Тоест, говорим за период от 20 години. Тогава активният сезон беше около 60 дни, а сега бих казала, че е дори под 40 дни, за разлика от общини като Поморие и Созопол, където е сравнително по-дълъг. Трябва да се обърне внимание на реклама, свързана със Стария град. Парадоксално е по време на летния сезон на територията на община Несебър, включително в Слънчев бряг, да имаме ежедневно около 200-300 000 хиляди туристи, а те да не знаят какво богатство има в Стария град. Трябва да се обърне повече внимание и на балнеотуризма.

 

Какви са решенията на кандидатите относно проблемите с инфраструктурата, презастрояването, отделянето на Обзор от общината и други въпроси, които вълнуват гражданите на морския град – вижте във видеото.