Политика

Румен Гечев, БСП: Ситуацията е изключително рискова

От Euronews България Euronews България

Ситуацията е изключително рискова в момента. България няма даже краткосрочни договори за доставка на енергийни носители. Имаме и проблеми, свързани с войната в Украйна, нарушаване на доставките, увеличението на цените на хранителните стоки и енергийни носители.

Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria от кулоарите на парламента депутатът от БСП Румен Гечев.

По неговите думи е по-добре за България да има правителство, което да продължи да приема закони, гарантирайки по този начин усвояването на почти 3 млрд. лв. евросредства, които иначе България би изгубила.

Има много сериозни икономически и политически причини, които трябва да ни карат да търсим компромис и да формираме кабинет, но ако не можем да постигнем споразумение, отиваме на избори.

Румен Гечев, БСП

Според червения депутат проблематичната партия от досегашната коалиция е "Има такъв народ" и въпросът е не дали само ще седнат на масата, но дали четирите партии ще намерят общ език около принципи и цели.

Гечев е на мнение, че евентуални предсрочни избори през октомври няма да произведат съществени промени в разпределението на партиите в парламента.

Той потвърди, че ако получат третия мандат, от БСП ще предложат премиерското място да бъде заето от най-голямата парламентарна сила, а именно "Продължаваме промяната".