Европа

След заплашителни сигнали: Затвориха Лувъра, а Версайският дворец бе евакуиран (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Дворецът „Версай“ във Франция беше евакуиран след сигнал за бомба и няма да работи до края на деня.

„Уважаеми посетители, от съображения за сигурност Версайският дворец евакуира посетителите и затваря вратите си днес, събота, 14 октомври. Благодарим ви за проявеното разбиране“, гласеше съобщението на институцията в профилите ѝ в социалните медии.

Лувърът в Париж, най-големият музей в света, също затвори извънредно врати днес по обед "от съображения за сигурност". Това става в момент, когато във Франция има обявена тревога за опасност от атентати след вчерашното ислямистко нападение в Арас.

"Лувърът получи писмено съобщение, в което се говори за опасност за музея и за жертви", каза за АФП говорител на музея. "Решихме да го евакуираме и затворим за деня, за да направим необходимите проверки", допълни той.

Нивото на сигурност във Франция беше повишено до максималната степен "терористична заплаха" след нападението в училище в град Арас, където бивш ученик уби един от учителите и рани други трима.

Президентът Еманюел Макрон нарече нападението "варварски акт". Учителят, който беше убит, застанал пред всички, за да ги защити и без съмнение е спасил живота на много хора", заяви той пред журналисти.