Спорт

Надал се завръща на Australian Open 2024, потвърди директорът на турнира

От Euronews България Euronews България
Nadal Hip Surgery Tennis AP

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал ще направи дългоочакваното си завръщане на корта на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година. Това потвърди директорът на турнира Крейг Тайли, предаде БГНЕС.

За последно Надал игра именно в Мелбърн през януари, където загуби още във втори кръг, след което дълго време лекуваше контузия, преди да се подложи на операция през юни. Впоследствие испанецът обяви, че целта му е да се завърне на корта за един прощален сезон през 2024.

"Можем да разкрием, че Рафа ще се завърне", обяви Тайли. "През последните няколко дни разговаряхме и той потвърди, че ще играе, което много ни развълнува, шампионът от 2022 г.“, допълни той.

Наскоро Надал даде първото си обширно интервю след операцията и разкри, че е далеч от физическата форма, която би му дала шанс да се бори за големите титли, но въпреки това ще направи опит да играе на най-високо ниво през следващия сезон.

Междувременно Тайли разкри, че в Аустрелиън Оупън 2024 ще участват още Наоми Осака, Анжелик Кербер и Каролин Возняцки. Осака и Кербер ще се завърнат на корта след майчинство, докато Возняцки поднови кариерата си това лято, след като роди две деца.