Политика

Николай Денков: Би било глупост някой да не подкрепи правителството в този момент

От Euronews България Euronews България
Parlament Komisii BGNES Снимка: БГНЕС

Аз лично не очаквам проблеми, защото би било изключителна глупост от политическа гледна точка някой да не подкрепи правителството в този момент, коментира пред журналисти министър-председателят Николай Денков по повод внесения от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ" първи вот на недоверие към правителството, предаде БТА.

Според премиера няма никаква причина правителството да бъде бламирано.

На 5 октомври "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ" внесоха в деловодството на Народното събрание първия вот на недоверие към кабинета "Денков". Той е за политиката в сектор "Енергетика".

Денков коментира и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че обмисля да оттегли подкрепата си за кабинета заради процедура по плана за възстановяване и че в "политиката е най-важна математиката".

 

В предизборна ситуация сме. Г-н Борисов, както г-н Петков и други лидери обикалят и мобилизират техните партийни лидери по места за предстоящите избори. Как работи един министър не трябва да се оценява по това колко често той се появява по телевизора. Оценките на министрите ще бъдат на базата на програмата която е трябвало да изпълнят и успели ли са.

Николай Денков

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че ще свика дебатите по вота на недоверие в четвъртък  (12 октомври), а гласуването ще е 24 часа след приключване на разискванията.