Политика

Денков: Няма повишен риск от терористични заплахи у нас

От Софи Цветкова Софи Цветкова Репортер

„До този момент са проведени две заседания на Националния контратерористичен център, който се намира под координацията на ДАНС. На базата на тези две заседания е изготвен доклад, който е изпратен към министъра на вътрешните работи. В доклада се констатира следното: по отношение на общите заплахи от терористична дейност в България няма повишен риск и нивото остава най-ниско - трето ниво, което означава, че трябва да се внимава.“

Това заяви на брифинг премиерът акад. Николай Денков след заседанието на Министерския съвет, на което министрите са се запознали с доклада на Националния контратерористичен център. Причината за свикването на заседанието е нападението на движението „Хамас“ над Израел.

„По отношение на институциите, които по принцип са с повишен рискът - летища, синагоги и други, там е повишено нивото на риск на внимание - жълто ниво, и са предприети мерки от институциите, така че да бъдат намалени опасностите от терористични актове“, добави премиерът.

"По отношение на всички останали институции - държавните и други, нивото остава най-ниското зелено, т.е. няма повишен риск", каза още той.

 

Повече вижте във видеото.