Спорт

Вечното дерби остана без победител: ЦСКА-София - Левски 1:1

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
CSKA Levski BGNES (1) Снимка: БГНЕС

След много закани между двата отбора вечното дерби в българския футбол остана без победител. ЦСКА-София и Левски завършиха 1:1 на националния стадион "Васил Левски" пред над 23 хил. привърженика, а равенството ги остави съответно на трето и четвърто място в класирането на Efbet лига.

В 17-ата минута ЦСКА-София наказа грешка на Пламен Андреев, но попадението не беше зачетено заради очевидна засада. Младият вратар на „сините“ сбърка с подаването си. Тобиас Хайнц го пресече и намери Назон. Той беше в засада, но върна на Хайнц, който вкара. Голът правилно не беше зачетен.

Роналдо изведе "сините" напред с майсторски удар с глава в края на първото полувреме. Любопитното е, че при цялата голова атака пред наказателното поле лежеше бразилската звезда на Левски Уелтън. Малко след почивката кошмарна грешка на Жереми Петрис и Пламен Андреев позволи на Джонатан Линдсет да изравни.

Двубоят премина равностойно, като и двата отбора изпуснаха по няколко добри ситуации за гол. ЦСКА-София не показа и следа от впечатляващото си представяне срещу Локомотив Пловдив (2:0) на Лаута. От своя страна Левски разчиташе почти изцяло на Уелтън напред.

На терена отсъстваха грубости и напрегнати ситуации за облекчение на рефера Радослав Гидженов и безпрецедентния тричленен екип на ВАР. След пет поредни победи ЦСКА-София се прости с добрата си серия и остана на 4 точки зад лидера Локомотив Пловдив. Левски поне временно излезе на две точки пред четвъртия Арда, но има и два мача повече.