Цвят

Заради ухапвания: Изгониха кучето на Байдън от Белия дом

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

След 11-и инцидент с ухапване кучето на американския президент Джо Байдън беше преместено от Белия дом. 2-годишният Командир е настанен в неназовано учреждение за четириноги. Командир е порода немска овчарка. То се превърна във второто куче на Джо Байдън, което е изгонено от Белия дом. През 2021.г, малко след пристигането си на булевард Пенсилвания 1600, Мейджър също бива преместен заради проблемно поведение.

Напускането на Командир идва, след като той е участвал в близо дузина инциденти, при които се е сбивал със служители на Сикрет сървис или с членове на персонала на Белия дом, които работят тук или осигуряват сигурността в обширния комплекс. От офиса на първата дама Джил Байдън заявиха, че президентът и първата дама са работили с ветеринари и други лица, за да контролират агресивното поведение на Командир.

Дарлийн Супервил, Асошиейтед прес

Според информацията Джо Байдън и съпругата му са дълбоко загрижени за безопасността на служителите на Белия дом и на тези, които ги защитават всеки ден.

„Командир е подарък за рождения ден на президента от брат му Джеймс. Той е второто куче на Байдън, което е изпратено след случаи на ухапване и друго агресивно поведение. Когато през януари 2021 г. семейство Байдън дойдоха в Белия дом, те доведоха със себе си и Мейджър. Но в крайна сметка Мейджър беше изпратен да живее при семейни приятели в Делауеър“, коментира Супервил.

Така котката Уилоу остава единственият представител на домашните любимци на семейството в Белия дом.