Цвят

На пресконференция: Байдън каза, че ще ходи да си ляга. Спряха му микрофона (Видео)

От Euronews България Euronews България
Biden US Sweden 23186662491143 Снимка: AP, архив

В неловка ситуация изпадна американският президент Джо Байдън, докато даваше пресконференция във виетнамската столица Ханой в края на миналата седмица. Стигна се дотам, че микрофонът му се наложи да бъде изключен, след като той на няколко пъти се обърка по време на своята реч, включително, казвайки пред журналистите: „Не знам за вас, но аз ще ходя да си лягам“.

80-годишният президент отговаря на въпрос за това какво е обсъждал с китайския премиер Ли Цян на неотдавнашната среща на върха на Г-20 в Индия.

„Говорихме за това, за което говорихме на конференцията като цяло. Говорихме за стабилност. Говорихме за това да се уверим, че Третият свят, извинете, „Третият свят“, Южното полукълбо, има достъп до промяна“, казва Байдън и добавя „Това изобщо не беше конфронтационно. Той се приближи до мен. Каза...“

Тогава прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер внезапно съобщава на репортерите, че пресконференцията е приключила. Микрофонът на американския президент бива заглушен, а в залата започва да звучи джаз музика.

„С това приключва пресконференцията. Благодаря на всички“, каза Жан-Пиер, докато Байдън е на средата на изречението.

Байдън обаче изглежда не осъзнава, че микрофонът му вече е изключен и прави опит да отговори на журналистически въпрос на фона на звучащата джаз музика. Тогава администрацията му включва микрофона за кратко пак, след което американският президент сам се оттегля бавно зад кулисите.