Общество

Софийският градски съд е допуснал колективната жалба срещу Петър Волгин

От Euronews България Euronews България
Stoletnica Volgin Sud EB 102-годишната Ценка Горанова и синът ѝ Емил Георгиев разказаха пред камерата на Euronews Bulgaria за страданията, които тоталитарният режим е причинил на семейството им, през юни.

Софийският градски съд е приел допустимостта на колективния иск, който над 50 тъжители заведоха срещу радиоводещия Петър Волгин. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков, който организира жалбоподателите.

Повод за това бяха думите на Волгин, написани в социалните мрежи, по адрес на финансиста и банкер Левон Хампарцумян: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд".

Решението на съда ще бъде изпратено на журналиста, уточнява Пейков. Той се вдъхнови за колективния иск, след като през юни нашумя случаят на 102-годишната Ценка Горанова. Тя се почувства засегната от думите на Волгин заради съпруга си, „изчезнат“ от тоталитарната власт във времето именно на т. нар. народен съд. Тогава Euronews Bulgaria ви срещна с жената, която разказа своята история.

Съдът е насрочил преди два дни дата за делото на Ценка Горанова. То ще се гледа на 25 октомври, съобщи още Пейков.