Спорт

Филип Кръстев отбеляза втория си гол за Лос Анджелис ФК при разгромна победа над Минесота

От Euronews България Euronews България
Filipkrastevmessifacebook Снимка: Фейсбук

Българският национал Филип Кръстев реализира второто си попадение с екипа на новия си клуб - Лос Анджелис ФК при разгромната победа с 5:1 над Минесота Юнайтед като домакин в среща от редовния сезон на Мейджър лийг сокър (МЛС). 

Бившият футболист на Левски се появи на терена в 63-ата минута като резерва и се нуждаеше от само 4 минути, за да разпечата вратата на съперника, оформяйки крайния резултат. 

21-годишният българин отне една топка в центъра на терена и напредна самостоятелно като навлезе в наказателното поле на съперника и с удар по диагонала матира стража.

Попадението е второ за Филип Кръстев с екипа на Лос Анджелис ФК след пристигането му в тима. Първият му гол за отбора бе още в дебюта му срещу Реал Солт Лейк в турнира за Купата на Лигите. До момента българинът има девет мача във всички турнири за калифорнийския отбор.

Останалите попадения за Лос Анджелис бяха дело на голмайстора на тима Денис Буанга, който реализира хеттрик още до почивката, обръщайки резултата в полза на домакините, които първи инкасираха попадение в 4-ата минута, дело на Хасани Дотсън. През второто полувреме защитникът на Минесота Мигел Тапиас пък си заби автогол.

Лос Анджелис ФК е трети в Западната конференция на МЛС с 48 точки, с една по-малко от втория Сиатъл Саундърс. Редовният сезон е към края си, а калифорнийци имат още два оставащи мача от него, първият от които е гостуване на Остин ФК на 8 октомври.  

Междувременно, отборът на Лионел Меси - Интер Маями загуби тежко с 1:4 гостуването си на Чикаго Файър и остана само с теоритични шансове да се класира за плейофите. Аржентинската звезда пък пропусна и този двубой заради контузия. 

Победата бе много важна за Чикаго Файър, който почти сигурно ще си осигури място в плейофите. Тимът заема осма позиция с 40 точки. За сметка на това Интер Маями продължава да е предпоследен в Източната конференция с 33 пункта.

За отбора на Дейвид Бекъм остават още три мача – срещу Синсинати и два срещу Шарлът, но дори и три поредни победи не гарантират продължаване в следващата фаза.

 

Още спортни новини вижте във видеото: