Местни Избори 2023

Проблемите на града – спирка „Видин“: Разговори от дивана на Euronews Bulgaria преди местния вот

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

„Твоят град, твоят глас, твоят вот“ – Euronews Bulgaria по стъпките на вашия избор. По време на предизборната кампания Юлиян Стоянов ще обикаля цялата страна, за да ни представи проблемите на регионите и кандидатите, които се борят за кметския пост. Първата спирка е Видин. А с него са четирима от кандидатите за кметския пост.

 

Димитър Велков, МК „Левицата!“:

Ние можем да създадем условия за хората, а да ги върнем  - една община трудно може да ги върне (във Видин – бел. ред.). Но можем да създадем инвестиционни предпоставки, за да могат евентуални инвеститори да създадат работни места и тези работни места да привлекат хора, които са из България. Радио „Видин“ е такъв пример.

Трябва да се спазват наредбите на общината. Имаше такава наредба – за насърчаване на инвеститорите.

Общината може да поощрява. Това не става с увеличаване на данъци или с други форми на затормозяване на бизнеса.

 

 

Любен Иванов, ПП-ДБ:

Магистралният път Видин – София се строи. Но Видин няма тротоари, няма велоалеи, няма безопасни детски площадки, няма спортно площадки, открити за достъп на младежите да спортуват. Моята визия е Видин да бъде превърнат в един модерен, зелен град, да решим тези проблеми, които изредих, и същевременно да направим един нов градски парк и да подновим съществуващите.

Считам, че програмният период може да осигури средствата за осъществяване на тези цели.

 

Цветан Ценков, настоящ кмет на Видин, СДС (НДСВ, „Новото време“):

2002-2005 година, когато бяха народен представител, бяха заделени над 2 милиарда лева за скоростния път до Видин, плюс изграждането на скоростния влак.

Ние в инфраструктурно отношение страшно много изоставаме. И битката на целия край, включително на общината, е спешно да се изгради коридор номер 4, който е естествения път към Европейския съюз, в Западна и Северна Европа.

 

 

Александър Матеев, ГЕРБ:

Как Видин ще бъде свързан с останалата част от света, е проблем на държавата, не на местната власт. Но местната власт трябва добре да кореспондира и да работи с държавната.

Тук имаме далеч по-малки, локални проблеми. Например, Видин е града с може би най-скъпото асфалтиране, ремонтиране на инфраструктурата в града.

 

 

Повече вижте във видеото.