Спорт

Съотборниците на Везенков в "Сакраменто": Той е един от най-добрите стрелци в света

От Euronews България Euronews България
Vezenkovkingspredstavqne Снимка: Фейсбук

Александър Везенков заяви, че се чувства все по-добре в новия си отбор Сакраменто (Кингс) и няма търпение за старта на сезона в Националната баскетболна асоциация (НБА). Родният баскетболист говори за първи път пред журналистите в САЩ по време на медийния ден в "Лигата на извънземните".

"Чувствам се чудесно, вече съм тук от един месец и всичко върви добре. Хората от организацията ме накараха да ги почувствам като мое второ семейство, за което съм им благодарен. Радвам се, че имам и подкрепата на родителите си. Вече нямам търпение да започнем. От играчите до президента всеки е добър човек, опитват се да помогнат, интересуват се как си, как е семейството. Връзката е различна, не можеш да го опишеш, ако не си го изпитал. Всеки следващ ден е по-добър. Това и очаквах. Идвам от друг континент, но както казах неведнъж, тук съм, за да сбъдна мечтата си", каза Везенков

Българинът заяви, че всички са наясно с потенциала на отбора в нападение, но предизвикателството е да се подобри играта в защита. Той добави, че е мотивиран да работи усърдно и е убеден, че ще прогресира постоянно. 

Избраният за MVP на Евролигата през миналия сезон подчерта, че наясно колко трудно предизвикателство го чака, но вярва, че е достатъчно подготвен, за да се справи.

"Баскетболът в НБА е различен. Скоростта е съвсем друга. Аз съм готов да се възползвам от шанса си. Мисля, че мога да помогна на тима и когато треньорът реши да ми се довери, ще съм на разположение. Не ме вълнува дали ще съм титуляр или ще влизам от пейката. Най-важното е отборът да печели. Ако това се случва, всички играчи ще са щастливи", изтъкна 28-годишният българин.

Някои от съотборниците на Везенков пък се изказаха ласкаво за него и неговото представяне в тренировките с отбора до момента.

"Той е един от най-добрите стрелци в света. Веднъж на тренировка имахме упражнение за стрелба. Той стреля общо 150 пъти и пропусна само 7", заяви един от основните играчи на Сакраменто  Де'Арън Фокс.

Друг от играчите - Кевин Хюртър, каза, че Везенков вече е счупил няколко рекорда по стрелба от миналия сезон.

"Той не пропуска. Много от нас ще трябва да поработят, за да го настигнат", каза Хюртър.

Везенков от своя страна също похвали играчите, с които ще се бори рамо до рамо през сезона.

"Разбира се, не познавах новите си съотборници, преди да дойда тук. Виждайки колко много опит притежават, колко сериозно се трудят и какви добри хора са, още повече се радвам, че взех това решение. Нетърпелив съм да дойдат мачовете, да усетя емоцията на НБА отвътре.През този един месец времето минаваше бавно. Ще се насладя много повече на престоя си, когато сезонът започне", добави националът.

 

Още спортни новини вижте във видеото: