Спорт

България се отдалечава от Игрите в Париж 2024 след втора загуба в олимпийската квалификация

От Euronews България Euronews България
Bulgaria Argentine BVF 03 10 23 Снимка: БФВ

Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба на олимпийската квалификация, която се провежда в Сиан (Китай). "Лъвовете" отстъпиха на Аржентина с 0:3 гейма (25:27, 21:25, 29:31) в отделните части в третия си мач от група С на турнира. Двубоят бе оспорван, като родните национали изиграха добър мач, но малко не им достигна да пречупят бронзовите медалисти от Игрите в Токио. И в трите гейма тимът ни имаше шансове, но грешни индивидуални решения и припряност в играта ни лишиха от нещо повече.

С най-голям актив за България бе Цветан Соколов с 20 точки, от които 1 блок и 1 ас. Мартин Атанасов завърши с 9 пункта, а с по 7 приключиха Аспарух Аспарухов, Александър Николов и Алекс Грозданов. За Аржентина Бруно Лима завърши с 16 точки.

Загубата намали шансовете на България за първите две места, даващи право на участие на Олимпийските игри в Париж догодина. В момента тимът ни е на 6-ата позиция с 3 точки, след като в предишните си мачове "лъвовете" победиха Китай и загубиха от Полша.

Следващият двубой на България е срещу Нидерландия утре в 5.00 ч. сутринта българско време.

 

Още спортни новини вижте във видеото: