В темпото на Кари

Йоан Колев и Илияна Стоилова „В темпото на Кари“: Черноморието позволява да караме сърф и през зимата

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Много хора може би не знаят, но зимните занимания по сърф са много популярни по нашето Черноморие, защото условията го позволяват. Просто трябва да сме екипирани много по-добре.

Това казаха „В темпото на Кари“ Йоан Колев, бивш олимпиец в уиндсърфа и Илияна Стоилова, също състезател по уиндсърф, които създават сърф училище Акаша.

Създадохме училището след като приключихме със състезателните си кариери. Сърфът и уиндсърфът страшно много обогатяват и създават тази морска култура, при която много неща се съчетават в един спорт.

Работим за това хората да погледнат на Черноморието по друг начин и за възможностите за практикуване на водни спортове, които то позволява. Как да бъдат в безопасност както в морето, така и на плажа. Черноморието ни е много неразвито по отношение на водните спортове.

Морето укрепва физиката, психиката и изгражда характера. Заниманията по уиндсърф дават увереност на децата, че могат да се справят с всичко.

През 2018 г. изминахме пътя от Дуранкулак до Резово на уиндсърф за три дни заради инициативата за чисто море. Инициативата продължава и до днес с множество почиствания по плажовете.

Вижте цялото интервю във видеото.