Цвят

Георги Бърдаров: Целта на „Musagena New Vibes Festival“ е да срещнем хора с различни творчески идеи

От Марина Матева Марина Матева Водещ

„Това е една инициатива, която ние имплементирахме на нашия фестивал. Това се прави за първи път в България. Идеята е че в една неформална обстановка, с чаша кафе, уиски, коктейл, може да чуете мното интересни и нестандартни неща за любимите си писатели и книги под формата на едно бързо, динамично и интерактивно интервю. Днес стартира тази инициатива.“

Това каза в ефира на Euronews Primetime писателят Георги Бърдаров директно от пл. „Славейков“ в столицата, където се провежда петдневният фестивал за книги и изкуства (от 27 септември до 1 октомври).

Нашата цел с издателство „Мусагена“ беше да създадем пространство, където хора с различни творчески идеи да могат да се срещнат помежду си, със своята аудитория и да изразят себе си. И този фестивал е еманация на нашата мисията.

„Тук имаме концептуални издателства, млади, независни, много интересни актьори, артисти от най-различните сфери на изкуствата. Това е много хубаво пространство и самият пощад „Славейков“ предполага да има точно такъв тип изява“, каза още Бърдаров.

Тази обратна връзка и тази емоция, която получаваш от хората, прочели твоите книги, е истинският смисъл да пишеш.

Book bar-ът стартира днес с Виктория Бешлийска, Георги Милков, Георги Блажев, Теньо Гогов и Благой Д. Иванов. В събота с (по)читателите си ще се видят самият Георги Бърдаров, Иван Шишиев, Жюстин Томс, Бюрхан Керим и Мария Донева, каза писателят.

Целия разговор вижте във видеото.