Европа

След слуховете за смъртта му: Путин посрещна Кадиров в Кремъл

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Руският президент Владимир Путин посрещна в Кремъл чеченския лидер Рамзан Кадиров, съобщи говорителят на държавния глава Дмитрий Песков. Така той лично опроверга слуховете, които вървяха в последно време, че е тежко болен или дори починал. Кадиров се похвали с успехи на бойното поле.

Правим каквото можем от самото начало до днес на територията на специалната военна операция. Можем да се похвалим. Вашите бойни части показват добри резултати там. Всеки ден взимат пленници и унищожават техника. Понякога се отбивам при тях и проверявам какво се случва, нямат никакви проблеми.

Рамзан Кадиров, президент на Чечения

По време на разговора руския президент е дал висока оценка на личния принос на 46-годишния Кадиров и неговия екип за динамичното развитие на региона.

Предайте на момчетата моите най-добри пожелания, както и най-добри пожелания на техните семейства. Знам, че Вие лично се занимавате с всички тези въпроси, включително и с подкрепата на семействата на нашите момчета, които се сражават на фронта.

Владимир Путин, президент на Русия

Преди време Кадиров съобщи, че 70 хиляди чеченци участват в бойните действия с руснаците срещу украинските сили в най-тежките региони на фронта