Общество

СГС реши: Обвинените за грабежа край мола непълнолетни остават в ареста

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

В ареста остават двамата непълнолетни 17-годишни момчета Георги и Траян, задържани след грабежа, при който полицай простреля смъртоносно момче. Адвокат Албена Асенова, заяви, че не е доволна от решението на съда, защото нейният клиент не е извършил това престъпление, непълнолетен е, с чисто съдебно минало. Споед съда обаче макар и непълнолетни тези момчета са обществено опасни, каквото е и извършеното от тях престъпление. Те вече са регистрирани в детска педагогическа стая за други престъпления, подчертаха магистратите.

Според съда е законосъобразно и решението на първата инстанция те да останат в ареста. Георги Борисов, едно от задържаните момчета, каза, че иска да бъде освободен, а другото момче – Траян, че иска да е при семейството си. И двамата обаче остават в ареста. 

Случаят доби популярност след като третият участник в грабежа бе застрелян от полицай при преследване и по-късно почина. 18-годишният младеж бе прострелян след неподчинение на неколкократни команди да спре, и два предупредителни изстрела. Тримата били подгонени от полицейски патрул, след като са нападнали и ограбили две момичета.