Политика

Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Местните избори увеличават напрежението в парламента

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

„Местните избори са изключително важни и очакваме напрежението в Народното събрание да се увеличава всеки ден. Затова и дадохме почивка преди изборите, защото това би попречило на приемането на законите.“

Това каза в интервю за Euronews Bulgaria депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев.

 

Ето какво още сподели той:

Ще направим всичко възможно да се приемат промените в съдебната власт, каквито са в момента.

Това, че от „Продължаваме промяната“ отклоняваме пари към свои фирми, е спекулация на Делян Добрев и той се опитва да създава напрежение преди изборите. Надяваме се, че няма да има повече такива нападки и критики, ние искаме да кажем какво може да направим за българските граждани.

Аз съм кандидат за кмет на Ловеч и се надявам да говорим по програми, а не за личности. Не вярвам да има проблем за мнозинството в Народното събрание, защото имаме ясни приоритети. В дългосрочен план местните избори са важни, защото полагат нов баланс на силите по места в страната.

Ролята на ДПС е подкрепа за Конституцията, с ГЕРБ говорим всеки ден, защото стиковката с тях е ежедневна. Ние вървим по поставените приоритети.

Срокът за прекратяване на дерогацията на руския петрол е 30 дни, но виждаме, че Комисията е приела 12 месеца. Според икономическия министър, за да стане безпроблемно и за да не скочат цените, се налага по-дълъг срок.

Дерогацията се прие миналата година, но за една година не видяхме усилия от тяхна страна ("Лукойл-Нефтохим" - бел. ред.) да не работят с руско гориво. Ние сменихме представителя на държавата във фирмата, за да следим по-стриктно какво се случва там.

 

Цялото интервю вижте във видеото.