Политика

Иванка Динева застава начело на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“

От Euronews България Euronews България
Ivanka Dineva MZ Снимка: Министерство на здравеопазването.

Иванка Динева поема поста изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) към Министерството на здравеопазването, съобщиха от ведомството. До този момент агенцията бе оглавявана от проф. Росен Коларов.

Решението за рокадата е взето във връзка с предстоящото преструктуриране на агенцията и отделянето на Изпълнителна агенция по трансплантациите в самостоятелна структура, посочват от здравното министерство.

Иванка Динева работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт „икономист“ в районен офис към РЗОК – София столична и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК – главен юрисконсулт, и.д. Началник на самостоятелен отдел „Правен“ и Директор на дирекция „Правна“.

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, Съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015 -февруари 2017 г.

От май 2017 г. до декември 2020 г., Динева е съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г., директор на Столичната здравна каса.