Цвят

Заради топлото време: Животните в зоологическа градина в Бразилия ядат сладолед

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Животните в зоологическата градина в Рио де Жанейро получават студени лакомства, за да се охладят по време на рядката зимна гореща вълна. Въпреки че в Бразилия току-що нсатъпи пролетта от началото на седмицата страната е обхваната от гореща вълна. Топлото време кара хората и животните да посрещат с нетърпение всяка възможност за охлаждане.

Заради необичайно топлото време решихме да изненадаме животните като им дадем нещо вкусно и разхлаждащо - сладолед. А вкусът ще бъде техният любим. Животните, които са месоядни, ще имат сладоледи с вкус на кръв и с вкус на месо. А сред всеядните или растителноядните много популярни са плодовите сладоледи.

Летисия Фейтоса, биолог

Сладоледите са с вкус на диня, ананас или грозде. Но за Симба, лъвът от зоопарка, леденото лакомство е съставено от кръв или мляно месо. Слонът Коала, който сега е на повече от 60 години, е спасен от цирк в Сао Пауло през 90-те години на миналия век. Тя увива хобота си около блокче замразен плод, поставя го под крака си и смачква лакомството, преди да го изяде. По данни на Националния институт по метеорология в щата Сао Пауло и в централните, западни и северни райони се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса.