Спорт

Дъжд отложи двубоя на Григор Димитров в Китай

От Euronews България Euronews България
Grigorusopen 23 Bgnes Снимка: БГНЕС

Първият мач на Григор Димитров на турнира от сериите АТП 250 в китайския град Чънду беше отложен. Причината е дъжд, който на практика не позволи срещата на българина да се проведе. Димитров трябваше да се изправи срещу Пабло Варияс (Перу). Това беше единственият двубой на сингъл, който не успя да се изиграе в петъчния ден. Така мачът между двамата ще се проведе утре, около 8 часа сутринта българско време.

Димитров е трети поставен в схемата и затова започва директно от осминафиналите, като това е първият му официален турнир след US Open и първият на китайска земя от 2019 година насам. При победа над Варияс в събота, българинът ще срещне австралиеца Кристиан О'Конъл (№53) на четвъртфиналите.

При последното си участие в Чънду преди четири сезона Григор победи Дан Еванс, а на четвъртфиналите отпадна след трисетова драма срещу Александър Бублик, който впоследствие загуби битката за трофея от Пабло Кареньо Буста.Григор е в горната половина на жребия и може да срещне Александър Зверев преди финала, като германецът е поставен под номер 1.