Общество

Машините на протестиращите зърнопроизводители тръгват към София утре сутрин

От Йоана Георгиева Йоана Георгиева Репортер
Traktori Bogrov Yoana Рано тази сутрин машините на протестиращите бяха "строени" край Долни Богров, а утре част от тях ще се появят в столицата. Снимка: Йоана Георгиева

В ранните часове утре сутрин машините на протестиращите зърнопроизводители ще влязат в София. Няма обаче да бъдат всички, а само 80.

За това се договориха представители на инициативния протестен комитет със Столичната община, съобщиха Илия Проданов и Симеон Караколев след срещата. 

"В момента на Богров има около 600 машини. Имаме разрешение да вкараме 80 броя в центъра на София", обясниха те. В днешния ден също се предвиждат демонстрации, но без трактори и комбайни. Те ще се проведат, след като приключи протестът на миньорите и енергетиците, организирани от КНСБ.

Земеделската техника обаче няма да е в идеалния център. Разрешението е тя да бъде разположена на бул. "Тодор Александров" преди 7 часа утре сутринта, когато все още няма трафик.

"Ние не искаме да пречим на гражданите излишно, затова приехме този компромис", обясниха зърнопроизводителите. 

 

Вижте още във видеото:

 

Хората им ще се съберат утре след 10 часа на катедралата "Св. Александър Невски" и ще се придвижат до Министерския съвет, където ще бъдат цял ден, е графикът на протеста за утрешния ден.