Европа

Мария Спирова, журналист: Джонсън прекали с прекаляването и това го провали

От Euronews България Euronews България

Мисля, че това, което наблюдаваме във Великобритания е класически развод. Същите качества, които в началото ни очароват в партньора, който сме избрали, в един момент се оказват нетърпими и ни се налага да си тръгнем.

Това заяви пред Euronews Bulgaria журналистът Мария Спирова.

По думите ѝ Консервативната партия дълго време е печелила позитиви от „неконвенционалното“ поведение на Джонсън, но в момента, когато е започнало да носи системни и очевидни негативи, те са решили да се отърват от него.

Партигейт сам по себе си не беше достатъчен да разклати харизмата на Джонсън, но в комбинация с очевидната му тенденция да не преценява къде е моралната граница на дадено поведение, в един момент успя да разколебае голямо част от партията.

Мария Спирова, журналист

Спирова подчерта, че британският премиер в оставка е заставал систематично зад компроментирани лица в партията си и даде за пример подкрепата му за Крис Пинчър, който в края на юни беше обвинен в обарване на свои колеги.

Грешните преценки на Джонсън започнаха да стават нетърпими за неговите колеги в партията, каза още тя.

Според нея британският премиер е прекалил с прекаляването.

„Поставен пред решения правеше грешните избори. Това, на практика, го накара да се провали“, подчерта Спирова.

Според нея във Великобритания има хора, които винаги биха поддържали Джонсън, защото са очаровани от неговото нехайство към правилата.

Целия разговор вижте във видеото.