Общество

Полицейски шеф в Пловдив е хванат да шофира с над 100 км/ч в града

От Euronews България Euronews България
Police Drivers

Началникът на Пето районно управление на полицията в Пловдив главен инспектор Иван Чочков е хванат да шофира с над 100 км/ч в градски условия, предаде БНТ.

Заради това директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Георги Чергов поиска оставката на Чочков, като определи поведението му като "неморално".

В момента тече дисциплинарна проверка по случая. В хода на разследването е станало ясно, че началникът на управлението е направил опит да въздейства на спрелия го за проверка и наказание полицейски патрул. "Все още нямам обяснение за случилото се, нито е депозирана молба за напускане на поста. Инспектор Чочков заяви само, че съжалява", обясни Чергов.

По думите му, докато не приключи вътрешната проверка той няма правомощия да уволни провинилия се началник. Така полицейският ръководител остава на поста си.

Директорът на МВР-Пловдив коментира и промените в ръководния състав на дирекцията. Според него всички рокади са направени след щателен анализ. „Всеки, напуснал системата, го е направил по собствено желание.

Сред сменените ръководители са двамата заместници на директора на дирекцията, началникът на отдел "Икономическа полиция", шефът на Шесто РПУ и др.