Общество

Свидетелят, открил дрона край Тюленово: 12 часа след сигнала ми никой не се отзова

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

"Преди близо 12 часа намерих устройството, въпреки че се свързах със 112, все още екип на място не е пристигнал. Една патрулка е изпратена да спре движението. Устройството е пред нас, течението го е донесло пред ресторанта." Това разказа за Euronews Bulgaria очевидецът Радослав Русев, открил падналия край Тюленово дрон.

"Районът е обезопасен, при евентуален взрив е ясно,че ще има пострадали. Ако периметърът на действие е 20-40 метра, е обезопасен. Хората са евакуирани", допълни той.

 

Повече - във видеото.

Дронът може да е на всяка от воюващите страни в Украйна, смята бившият военен министър Николай Свинаров

 

"Такива опасни прецеденти е нормално да се случват, когато в съседство се води важна война. Лесно ще се провери какво производство е дронът, на всяка от воюващите страни може да е. Според мен е почти сигурно, че една от воюващите държави е изпуснала този дрон". Това коментира по случая бившият военен министър Николай Свинаров.

"Ако имаме съответното адекватно оборудване би трябвало да засичаме подобни съоръжения, но ние го нямаме. Нямаме система, която да засече такива устройства на определена височина. Самият факт, че се преминава към обезопасяване на района показва, че реална опасност има. Надявам се сапьорите безопасно да се справят с тази ситуация", каза още той.

 

Вижте още във видеото.