Общество

Почитаме Вяра, Надежда и Любов, празнува и София

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

Православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов, и тяхната майка София. Днес отбелязваме и празника на столицата София. Решението за това е взето от Столичния общински съвет на 25 март 1992 г.

Програмата предвижда в 10 часа да се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, където ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на София“ и „Почетен знак на Столичната община". По-късно пред храма „Света София“ ще бъде отслужен тържествен водосвет и ще бъде издигнато знамето на София. По традиция  ще се връчат и наградите за ярки постижения в областта на културата. 

През тези четири години преминахме през много тежки кризи – от световна пандемия, огромна инфлация, бежански вълни, до политическа нестабилност. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Като местна власт устояхме, направихме го обединени, не допуснахме големите кризи да се превърнат в криза за София, заяви още тя.

София е вечна и тя заслужава нашата отдаденост. Изборите идват и отминават, това, което остава, е съдбата на 1,5 млн. граждани които са доверили на 61 градски старейшини да се грижат за техните дела, отбеляза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.