Политика

Нинова: Удовлетворени сме от програмата на проектокабинета, ще го подкрепим

От Euronews България Euronews България
Ninova

Ако проектокабинетът получи подкрепа от 121 гласа в парламента, от БСП ще го подкрепят. Това потвърдиха от левицата, след като обсъдиха на Национален съвет действията си оттук нататък. Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи кои са основните им приоритети.

 

Ние сме удовлетворени от тази програма най-вече заради силния социално-икономически пакет. Имаме предвид безплатните лекарства и учебници за деца, увеличаване на вдовишката надбавка за пенсионерите, продължаване на политика за преизчисляване на пенсии, целия пакет за подкрепа на млади хора, деца и семейства.

Корнелия Нинова, лидер на БСП

Вицепремиерът в оставка посочи, че по предложение на БСП в програмата е залегнало и полагане на дипломатически усилия за нормализиране на отношенията с Русия.

Нинова отбеляза още, че БСП ще участва със същите предложения за министри като в кабинета "Петков".

Тя обяви, че има поет ангажимент ключови решения във външната политика да се вземат само след предварително съгласуване на политическо ниво в рамките на коалиционния съвет на управляващото мнозинство.

Ако БСП получи третия мандат за съставяне на правителство, от партията ще се опитат да съставят кабинет, стана ясно още от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Подробности вижте във видеото.