Свят

За да падне от власт Владимир Путин: Икономическа криза, дискредитиране на режима или алтернативен лидер

От Марина Матева Марина Матева Водещ

За да се случи някаква промяна в Русия трябва да се случи едно от трите събития: икономическа криза, дискредитиране на режима или да се появи алтернативен лидер. В този момент обаче нито едно от тези неща не стоят на дневен ред.  Това каза в ефира на Euronews PrimeTime преподавателят по международни отношения Боян Хаджиев.

Знаем какво се случи с Евгений Пригожин, който беше някаква алтернативна фигура. Към този момент в Русия не е налице нито един от тези три необходими фактори, нещо повече, там има затваряне на медии, изключителна цензура. Това е държава, която е във война, но забранява думата "война".

Вероятно след президентските избори през март догодина Путин и хората около него ще продължат да управляват, допусна Хаджиев. Според него строя в Русия в момента е построен така, че да обслужва близките на президента Путин и олигархични кръгове, а всеки, който дръзне да се противопостави на това попада в затвора или бързо намира смъртта си.

Всичко в Русия е режисирано и много се внимава за информацията, която се спуска към обществото, внимава се за това да се поддържа вида на външния враг, на Запада, който всеки момент ще нападне Русия, за да може да се консолидира руското общество.

Оръжията, които Украйна има не са достатъчни, за да бъде офанзивата успешна и да доведат до бърза и категорична победа над Русия, отчете Боян Хаджиев.

Вижте целия разговор във видеото.