Политика

Правосъдният министър се ангажира със законодателни промени пред близки на загинали в катастрофи

От Софи Цветкова Софи Цветкова Репортер

"Министерството на правосъдието, заедно с всички отговорни институции, най-вече с МВР, ще обсъди законодателни промени, свързани с бързината на наказателния процес, бързината на експертизите, размера на присъдите, отнемането на книжка, бързината на кръвните проби."

Това заяви правосъдният министър Атанас Славов след срещата му с близки на загинали в катастрофи.

Министерството на правосъдието е възложило още по време на служебния министър Крум Зарков анализ на тежките престъпления, свързани с транспорта. Данните ще бъдат готови през октомври. Славов заяви, че когато е готов анализът, отново ще покани близките на загиналите в катастрофи, за да коментират конкретните промени, които ще бъдат инициирани.

Участник в срещата беше Петя Иванова. Тя е доведена майка на Васко, който беше убит на 18 ноември 2020 г. на пътя. След проведената среща с правосъдния министър тя посочи:

“Нашите деца вече ги няма. Борим се за промени, за да можем да спасим живите деца и родителите им да не минават през този ад, през който минаваме ние. Има много проблеми и те са целокупни. Всяко едно министерство трябва да свърши своята част. Този ад по пътищата да спре. Няма да спрем борбата си и се надяваме нещата да се променят.”